gezondheidenpreventie.be

Samen blijven we gezond!

Gezondheid

Container huren: ga voor gezond leefklimaat

Om een gezond leefklimaat te handhaven in en om je huis of in en om je bedrijf is het verstandig snel je afval af te voeren. We kennen allemaal wel die beelden van afval dat weken ergens staat en zo allerlei ongedierte aantrekt. Heel simpel, zelfs een vuilniszak die je niet tijdig verwisseld kan nare geurtjes verspreiden in de keuken. Dat heeft zijn weerslag op het woonklimaat en dus ook op je gezondheid. Als verzorgende kwam ik wel eens bij mensen thuis die verzamelen. Hoarders noemen ze dat nu, maar toen was daar nog geen naam voor. Ik werd er altijd een tikje wanhopig van om mensen te zien leven in troep. Alles was vies, ik kon nergens fatsoenlijk en vooral hygiënisch een maaltijd bereiden of medicatie klaarzetten. Zij waren gehecht aan hun spullen, maar in die enorme troep, het feit dat het overal stonk en er hier en daar zelfs allerlei insecten rondliepen, kan iemand toch niet gelukkig maken. Afval tijdig afvoeren is belangrijk. Daarom is een container huren verstandig.

Container huren: afval snel afgevoerd

Een container huren is een makkelijke en ook verstandige optie om afval kwijt te kunnen. Jij huurt de container en hij wordt vol weer opgehaald. Dit is voor een bedrijf heel handig, maar het is bijvoorbeeld ook makkelijk als je je huis aan het verbouwen bent of je tuin aanpakt. Je voorkomt dat je zelf constant naar de stort moet rijden en dat bespaart veel tijd. Natuurlijk zijn sloopafval en tuinafval twee verschillende dingen. Dat mag niet bij elkaar in een container. Een container huren vraagt dan ook om een goede planning. Welk afval wil je laten afvoeren en hoeveel. Er zijn diverse maten containers te huur, maar ook containers voor allerlei soorten afval. Jouw afval wordt dan verantwoord afgevoerd, rekening houdend met de milieueisen.

Maak het jezelf makkelijk

Dus puin vanuit je huis of tuin hoeft niet weken lang in een hoekje te liggen met alle gevolgen van dien. Regel tijdig een container en je hebt hier geen zorgen meer over. Denk eraan dat afval een schadelijk effect heeft op de gezondheid. Nog los van het feit dat het vervelend is steeds tegen afval aan te kijken. Zorg voor een opgeruimd huis of een opgeruimde tuin. Ben je ondernemen, zorg voor een gezond werkklimaat waar niemand zich druk maakt om afval. Laat het voor je afvoeren en ga zelf verder met de dingen die echt belangrijk zijn.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén