Samen blijven we gezond!

Nieuws

Oud in eigen huis

We worden allemaal ouder, dat is een feit en als het ons in gezondheid gegund is, genieten we er ook van. Maar als mensen hechten we ook veel waarde aan onze vrijheid en dus is het voor veel mensen belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven leven. In hun eigen huis in plaats van een verpleeghuis dus. Hoe richt u uw leven in huis in om dit zo lang mogelijk in alle comfort te kunnen? In deze blog vertel ik u hier iets meer over. Leest u mee?

Uw eigen mobiliteit

Allereerst is het handig als u de fysieke vrijheid nog hebt om u van plaats naar plaats te bewegen. Als we ouder worden merken we dat aan ons lichaam en kan die mobiliteit afnemen. Gelukkig zijn daar ook hulpmiddelen voor zoals rollators maar denk ook in huis aan een traplift. U kan gewoon een traplift huren, zo zijn uw kosten niet in een keer heel erg hoog. Of koop een traplift tweedehands, zo heeft u nog steeds een betrouwbaar model en kunt u voor een lagere prijs weer gemakkelijk het hele huis door.

Oog op de gezondheid

Ondanks de wens om op uzelf te blijven wonen, is het wel belangrijk om de gezondheid nauwlettend in de gaten te blijven wonen. Laat desnoods een huisarts aan huis komen als het niet anders gaat. Voor veel mensen hangt de keuze voor zelfstandig wonen samen met hun mobiliteit om zelf gezondheidszorg op te kunnen zoeken.

Alle diensten aan huis

Heel veel diensten zijn inmiddels ook beschikbaar aan huis. Denk maar aan de taxiservice voor ouderen. U wordt zo opgehaald en weer afgezet, makkelijk en snel geregeld. Maar ook de bezorging van maaltijden die gezond zijn en binnen een handomdraai op tafel staan, is veelal beschikbaar en zorgt ervoor dat het leven in huis alleen maar comfortabeler wordt. Over de schoonmaakster hoeven het al niet meer te hebben, dat is voor veel mensen al sinds jaar en dag een luxe die het leven makkelijker maakt.

Handige hulpmiddelen

Natuurlijk gelden deze ideeën en tips niet enkel voor de ouderen maar voor eenieder die bijvoorbeeld lichamelijke klachten heeft of hulp kan gebruiken maar wel graag thuis blijft wonen. Bespreek deze opties met uw huisarts of een professional als het gaat om zorg aan huis en de kosten die daaraan verbonden zitten, ook is het handig om familie hierin te betrekken. Zo weet u wat er voor u mogelijk is.

Geef een reactie