gezondheidenpreventie.be

Samen blijven we gezond!

Nieuws

Haartransplantie in Turkije

Naarmate je ouder word is het voor veel mannen een feit: je haarlijn trekt zich terug. Sommige van ons hebben het geluk dat we een volle wilde bos houden, maar vaker is het een Mozes moment op je scalp. Dat haarverlies is zonde en kan je look breken. Soms trekt het zich op zo een manier terug dat vooral een plek kaal wordt. Dit was het geval voor mijn vader, waar het kaal worden alleen in het midden van hoofd gebeurde. Hij had nog vol haar aan de zijkant en achterkant, maar bovenop zijn hoofd trok het haar zich weg. Na een lange weg heeft hij een haartransplantatie laten doen via emrahcinik.com/nl/.

Fase 1: kammen

Mijn vaders eerste poging was het kammen van zijn haar over zijn hoofd. In het begin werkte dit goed. Maar naarmate het haar zicht terugtrok was er geen mousse of volumizer meer tegen opgewassen. Het zorgde ervoor dat mijn vader ook een stuk ouder oogde.

Fase 2: de halo

Toen kammen oud oogde besloot hij om het te laten voor wat het is. Niemand wilde het zeggen omdat we de eerdere look al hadden afgewezen. De halo was echter niet een verbetering. Dit kwam deels omdat hun haar aan de zijkanten goed verzorgd werd, waardoor deze meer volume kregen. Uiteindelijk hebben we ook deze look moeten aankaarten.

Fase 3: Kaal

Als haar niet werkt, dan werken we niet met haar. Alles ging eraf. De kale look had wel iets, en hij kon rekenen op veel complimentjes. Een goed deel was te danken aan een gelijkenis met Humbert Tan, een die mijn moeder nooit echt had opgemerkt tot dat punt.

Toch aan de slag

Maar ergens bleef het steken. Wat we niet wisten is dat de bespaarde kappers en haarproduct kosten opgepot werden. Op een gegeven moment kondigde mijn vader aan dat hij genoeg gespaard had. Hij ging een haartransplantatie laten doen. We waren verrast, zeker toen we hoorde dat de operatie in Turkije ging gebeuren. Hij legde uit dat dit flink scheelde in de kosten. En inderdaad, voor dit type operatie scheelde het bijna de helft. Nog steeds een flink bedrag, maar alles was besloten.

Geslaagd

Het was een geslaagd project zacht gezegd. De hele voorkant was weer terug. Onze moeder was ook erg blij met het resultaat. Ze zij dat hij zijn wilde haren terug had. Ze deed dit echter met een blik die ik en mijn zus maar al te graag willen vergeten.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén