gezondheidenpreventie.be

Samen blijven we gezond!

Nieuws

Hoe bereid je je voor op een Golden Retriever?

Een hondje is natuurlijk superleuk. Een éigen hond nog veel leuker! Voor sommige mensen is de aanschaf van een hond de kers op de taart van het gezin. En voor velen van hen is het ontbreken van een hond binnen de familie ook ondenkbaar. Maar of je nu een nieuweling bent op het gebied van honden in huis of een veteraan, ieder ras is anders en het is handig om te weten wat je ook alweer in huis moet halen voor de komst van een pup. In deze blog zet ik het even voor je op een rijtje. Lees je mee?

Hoe zit het ras in elkaar?

Een Golden Retriever wordt vaak gezien als de ultieme familie hond. Maar dat betekent niet dat je zomaar alles met een Goldie kunt doen. Ook binnen een ras kunnen de eigenschappen van honden verschillen. De grote kenmerken komen vaak wel overeen. Bij Golden Retrievers is dat bijvoorbeeld dat ze allemaal, de naam zegt het al, een goudkleurige vacht hebben. Qua karakters zijn ze vaak heel actief. Dit komt omdat ze in feite jachthonden zijn. Ideaal dus als je van fietsen en hardlopen houdt. Ook zijn deze jongens vaak gek op apporteren en zwemmen. Eerst even leren natuurlijk maar gelukkig leren Goldies snel.

De benodigdheden voor een pup

Als je een pup in huis krijgt, moet je natuurlijk de essentiële benodigdheden in huis halen die iedere hond nodig heeft. denk hierbij aan voer, voer en drinkbakken en een halsband met riem. Daarnaast heeft de hond ook een eigen plek nodig zoals een mand. Hierin kan hij of zij zich terugtrekken. Voor pups wordt een Bench ook aangeraden en zijn knuffel en speeltjes ook leuk om in huis te hebben. Vooral omdat je je pup veel kan leren met de laatste twee.

Overige tips en trucs

Zoals ik zei, zijn Goldies actief en leren ze snel. Ik raad iedereen altijd puppycursussen aan en dat is in dit geval niet anders. Cursussen zijn goed voor de socialisatie en het daagt de pup vaak ook uit. Om nog maar te zwijgen over de kennis die nieuwe baasjes op doen. Daarnaast is het uiterst belangrijk dat Golden Retrievers genoeg beweging krijgen. Het zijn grote enthousiaste honden die door middel van beweging hun energie kwijt kunnen en dat ook moeten. Anders kunnen ze onhandelbaar of verdrietig worden.

Met deze tips heb je straks een gelukkig Goldie pup in huis, hebben jullie al een naam bedacht?

Geef een reactie

Thema door Anders Norén